';
side-area-logo

Huidoneffenheden & -veroudering

 

 

Goedaardige huidoneffenheden

Onschuldige huidoneffenheden zoals fibromen (wildvlees) en verrucae seborroïca (wratten) kunnen door de huidtherapeut worden behandeld. Deze oneffenheden kunnen op het gehele lichaam voorkomen. Vaak ontstaan ze door genetische aanleg, ouder wordende huid, overmatige zonblootstelling of door wrijving van de huid. Bijna iedereen heeft wel een paar van deze huidoneffenheden. Wanneer ze als cosmetisch storend worden ondervonden, kunnen ze door de huidtherapeut worden verwijderd zonder dat er littekenvorming ontstaat.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

 

 • Coagulatie. Hierbij wordt er gewerkt met een zeer fijn naaldje. Door middel van stroom kunnen huidoneffenheden snel en eenvoudig worden behandeld. Daarnaast kunnen ook kleine bloedblaartjes (rode puntjes op het lichaam) hiermee snel worden behandeld.
 • Laser. Met behulp van de laser kunnen huidoneffeheden zoals wratjes of huiduitsteeksels (fibromen) worden verwijderd. De laser geeft pulsen met hoge energie af waardoor de huiduitsteeksels of wratjes uiteindelijk zullen verdwijnen. Kleine bloedblaartjes kunnen hier ook mee worden behandeld.

Vaak zijn 1-3 behandelingen voldoende om de goedaardige huidoneffenheden te verwijderen. Eventueel kan een herhaalbehandeling nodig zijn omdat sommige goedaardige huidoneffenheden toch de neiging hebben om terug te komen.

 

Huidveroudering

Naarmate we ouder worden zal dit ook steeds meer te zien zijn aan onze huid. Een ouder wordende huid is te herkennen aan rimpels, vlekjes en onregelmatigheden. Daarnaast zal ook de structuur van de huid veranderen. De reden dat de huid deze verouderingsverschijnselen gaat tonen, komt doordat de huid steeds minder elastine vezels aanmaakt. Hierdoor verliest de huid zijn elasticiteit.

Er zijn 2 vormen van huidveroudering:

 

 • Intrinsieke huidveroudering. Deze vorm van huidveroudering is genetisch bepaald en hierdoor onvermijdelijk.
 • Extrinsieke huidveroudering. Deze vorm van huidveroudering wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals:
  • Zonlicht. Het veelvuldig blootstellen aan de zon zorgt voor een versnelde afbraak van de elastine vezels in de huid. Hierdoor zal de huid meer en eerder rimpelvorming geven. Dit effect is te vergelijken met een elastiekje. Nadat een elastiekje lange tijd in de zon heeft gelegen, zal deze bros worden en minder elastisch. Hetzelfde gebeurt met de huid. De zonnebank geeft hetzelfde effect op de huid als dat de zon doet.
  • Roken. Roken verhoogt niet alleen de kans op het ontwikkelen van huidkanker, maar zorgt ook voor de afbraak van elastine en bindweefsel. Hierdoor zal de huid eerder en meer rimpelvorming vertonen.
  • Zwaartekracht. De zwaartekracht, evenals toxische stoffen en omstandigheden zoals hitte of wind spelen ook een rol bij een versnelde huidveroudering.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut kan middels verschillende methoden de verschijnselen van huidveroudering behandelen.

 

 • Peeling. Wij werken met verschillende peelings welke elk een ander doel hebben. Een peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verweekt en hierdoor sneller afschilferen. De huid zal zich hierdoor sneller vernieuwen waardoor verschijnselen van huidveroudering minder zichtbaar worden.
 • Microneedling. Met behulp van een klein apparaat in de vorm van een pen, worden er minuscule gaatjes gemaakt in de huid. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om zich sneller te vernieuwen waardoor verschijnselen van huidveroudering minder zichtbaar zullen worden.